Грецькі натуральні сири з овечого і козячого молока.
Грецькі НАТУРАЛЬНІ традиційні сири з овечого і козячого молока: гравьера, фета, манури, халуми, мизитра, доефалотири, доассери, ладотири, метсовоне, амфотиро(творог), козячий сир у розсолі,катики домоку, галотири, а також і натуральні сири з коров'ячого молока.
Помимо сыра фета, в Греции производится более 60 сортов местных греческих сыров, варьирующихся по вкусу и текстуре от мягких, пастообразных и кисловатых до твердых и острых, копченых и пикантных. В их числе 20 наименованиям присвоена категория “защищенное обозначение происхождения”, однако лишь немногие из них успешно реализуются за пределами страны. Речь идет о самых популярных столовых сырах.
До них відноситься і м'який, напівтвердий грецький сир кассера з овечого молока - з категорії сирів "паста філата ", за своїми характеристиками наближається до балканського сиру кашкевал. Найкращі екземпляри цього сиру виробляють в Македонії, особливо в околицях міста Салоніки.
Не можна не згадати і про грецькому сирі гравьера - чудовому пікантний сир з текстурою, що варіюється від м'якої до твердої. Сир гравьера виготовляють переважно з овечого молока або із суміші овечого з козячим, а на кікладських островах Тиносе і Наксосе сир гравьера роблять на основі коров'ячого молока. Критська овеча гравьера, мабуть, найбільш широко поширена.
Сир "манури" - чудовий сир на основі молочної сироватки - нагадує італійську рікотта (ricotta salata) і дивовижний в якості десертного сиру.
Ще один чудовий грецький сир, чудово поєднується з червоним вином, - копчений грецький сир "метсовоне", який випускається у формі довгастих брусків, які пройшли через процес необхідної витримки, копчення і занурення у віск.
Круглої форми твердий сир "ладотири" з Мітілени витримується в оливковій олії і також чудово акомпанує червоному вину.
Помимо сыра фета, в Греции производится более 60 сортов местных греческих сыров, варьирующихся по вкусу и текстуре от мягких, пастообразных и кисловатых до твердых и острых, копченых и пикантных. В их числе 20 наименованиям присвоена категория “защищенное обозначение происхождения”, однако лишь немногие из них успешно реализуются за пределами страны. Речь идет о самых популярных столовых сырах.
До них відноситься і м'який, напівтвердий грецький сир кассера з овечого молока - з категорії сирів "паста філата ", за своїми характеристиками наближається до балканського сиру кашкевал. Найкращі екземпляри цього сиру виробляють в Македонії, особливо в околицях міста Салоніки.
Не можна не згадати і про грецькому сирі гравьера - чудовому пікантний сир з текстурою, що варіюється від м'якої до твердої. Сир гравьера виготовляють переважно з овечого молока або із суміші овечого з козячим, а на кікладських островах Тиносе і Наксосе сир гравьера роблять на основі коров'ячого молока. Критська овеча гравьера, мабуть, найбільш широко поширена.
Сир "манури" - чудовий сир на основі молочної сироватки - нагадує італійську рікотта (ricotta salata) і дивовижний в якості десертного сиру.
Ще один чудовий грецький сир, чудово поєднується з червоним вином, - копчений грецький сир "метсовоне", який випускається у формі довгастих брусків, які пройшли через процес необхідної витримки, копчення і занурення у віск.
Круглої форми твердий сир "ладотири" з Мітілени витримується в оливковій олії і також чудово акомпанує червоному вину.
в виде галереив виде списка
Натуральні сири з овечого, козячого, суміші овечого і козячого, коров'ячого молока. Овечі та козячі сири в головках, овечі та козячі сири на вагу, овечі та козячі сири фасовані. Сири з коров'ячого молока фасовані, в головках і на вагу.