Сир "Ладотири" (оливний сир).Солодіння сиру відбувається в глиняних ємностях залитими оливковою олією (відсюда та назва). Виготовлений на острові Мітильні. Циліндричні головки по 1.2 - 1.4 кг.
Грецький сир «Ладотирі» (маслений сир)
Сир твердий «Ладотирі» ( захищений за найменуванням та місцем походження знайомий PD.O.) Виготовляється з овечого молока або суміші овечого з козячим.В разі суміші, Ладотири, кількість козячого молока не має перевищувати 30%.Головною особливістю «ладотири» є те, що сир традиційно витримують в оливковій олії, відсюда та походження назви.
Ладотири має гострий, солоний смак і приємний.виразний аромат.Вживається як столовий сыр. Максимальна вологість за масою становить 38%, за жирністю — 40% (у сухому стані)
Виготовляється Ладотири у формі головок циліндричної форми, висотою та в діаметрі 10-15 см,вагом від 1 до 1,5 кг. З цього відбувається й інше його ім'я —»Кефалаки«(греч.головка)
Основні | |
---|---|
Жирність | 45 % |
Тип | Твердий сир |
Вага | 1000 г |
Тип молока | Овече |
Країна виробник | Греція |
- Ціна: 105 ₴/100 г