Траханас
Греція завжди була першою в області виробництва і споживання традиційної грецької пасти "траханас" і, безсумнівно, претендує на звання країни з найбільшою різноманітністю видів траханы і численних традиційних страв, які мають його/її в якості своєї основи. Грецький спосіб харчування сходить до старовини, і базується в значній мірі на цьому дуже живильному виробі . Сьогодні, нова кухня вивела цей чудовий продукт із забуття і безвісності і в даний час траханас гідно посідає одне з перших місць в категорії "гурме"
Трахана - один з найбільш традиційних грецьких продуктів. Всі Греки пам'ятають своє дитинство в якому бабусі в селі викладали на білосніжні простирадла трахану для сушіння під сонцем або своїх мам, які бігали за своїми чадами що-б засунути в рот дві - три столові ложки "траханы"))) . . Трахана - це вид макаронних виробів з борошна , молока або йогурту і яєць, Має форму гранул неправильної форми. Існує кілька видів траханы : кисле й солодке , крупна і дрібна .Заключною стадією виготовлення траханы є сушка.Для цього траханас розкладають на рівній і чистій поверхні і залишають сушитися під сонцем принаймні на один тиждень. У класичному рецепті, який існує з давніх часів , трахану готують як суп - з достатньою кількістю води або більш густе - як кашу . Відварюють просто, або з помідорами.Готову страву супроводжується скибочками сиру фета , халумі або тертымым сиром -кефалотири,гравьера та ін. В кожному регіоні Греції готують по-різному,з додаванням або без будь-яких компонентів.Рецептур багато,і ту, яка вам більше до душі,ви без зусиль знайдете в мережі.
Нижче наводимо відео виробництва траханы. На жаль Грецькою і Англійською,але думаємо ви без праці зрозумієте, і будете мати краще уявлення про цей корисний і здоровий продукт.
Трахана - один з найбільш традиційних грецьких продуктів. Всі Греки пам'ятають своє дитинство в якому бабусі в селі викладали на білосніжні простирадла трахану для сушіння під сонцем або своїх мам, які бігали за своїми чадами що-б засунути в рот дві - три столові ложки "траханы"))) . . Трахана - це вид макаронних виробів з борошна , молока або йогурту і яєць, Має форму гранул неправильної форми. Існує кілька видів траханы : кисле й солодке , крупна і дрібна .Заключною стадією виготовлення траханы є сушка.Для цього траханас розкладають на рівній і чистій поверхні і залишають сушитися під сонцем принаймні на один тиждень. У класичному рецепті, який існує з давніх часів , трахану готують як суп - з достатньою кількістю води або більш густе - як кашу . Відварюють просто, або з помідорами.Готову страву супроводжується скибочками сиру фета , халумі або тертымым сиром -кефалотири,гравьера та ін. В кожному регіоні Греції готують по-різному,з додаванням або без будь-яких компонентів.Рецептур багато,і ту, яка вам більше до душі,ви без зусиль знайдете в мережі.
Нижче наводимо відео виробництва траханы. На жаль Грецькою і Англійською,але думаємо ви без праці зрозумієте, і будете мати краще уявлення про цей корисний і здоровий продукт.