Грецький твердий сир Грав'єра. Виготовлений із 80% (мінімум) овечого та 20% козячого молока. Жирність щонайменше 40%. Енергетична цінність-377kcal на 100 грамів
Сир гравієра виробляється з овечого або коров'ячого молока. З овечого молока виготовляється на острові Крит, Пелопонісос (юг Греції), Середня Греція, Македонія (север Греції). З коров'ячого молока грав'єра виробляється тільки на островах Наксос і Тінос.
Головки сиру гравієра мають вагу від 10 до 25 кг. Покриті натуральною зовнішньою скоринкою, іноді тонкою парафіновою плівкою. Колір — від світло-жовтого майже до білого. Маса щільна, з маленькими дірочками в розмір приблизно зерна сочевиці. Хімічний аналіз: вологість 38%, жирність 38-40% від маси, солоність 1,2-2,4%. Смак солонуватий, з горіховим відтінком. У кулінарії застосовується просто як закуска, додається до страв із м'ясом, суфле, оскільки під час теплового оброблення розплається одноманітно та не утворює скоринку, у начинку для пирогів (жив) і пиріжків (тиропоживки), обвалюють у борошно та смажать на олії. Термін дозрівання 3 місяці
"Кефалогравієра" — сыр, гострий на смак, гравієра має зладанний присмак і тонкий аромат. Ідеально підходять як закуска гарного вина.
- Ціна: Ціну уточнюйте