Грав'єра — другий за популярністю сир у Греції після фети. Але якщо фета відома ще з Гомерівських часів, то грав'єра — продукт зовсім молодий. На білій гастрономічній мапі він з'явився на початку XX століття, стрімко розширився по матерії й островах і став улюбленим сиром Афін.
Грав'єра — твердий сир світло-жовтого кольору, малосольний, із солодкуватим присмаком. Виготовляється з овечого молока з додаванням козячого. Сир досить жирний, якщо його залишити за кімнатної температури, на його поверхні пройдуть маслясті крапельки.
Грав'єра має щільну, але податливу структуру. Зовні сир покритий щільною природною оболонкою, а на зрізі має характерні маленькі дірочки.
Гострий перець буково в сирі надає йому яскравого гострого ноту.
Підійде до легкого червоного вина, добре поєднується з фруктовими джемами й ароматним грецьким медом.
Середня вага паковання — 200-250 г
- Ціна: Ціну уточнюйте