Виноградне листя для долми голубців
Це ніжне листя збирають навесні та маринують у солі. Ідеально підходять для приготування голубців — долми.
Листя винограду використовуються в багатьох кухнях світу: грецької, навантаженої, молдавської, болгарської,турецькою, арабською, вірменською. Найпопулярніший страва з виноградним листям – долма. Сфера застосування цього специфічного продукту досить вузька — у виноградне листя загортають фарш (зазвичай м'ясний або рисовий) і варять, смажать, запікають, тушкують, готують на парі. Отже, виноградне листя замінюють капусту в фаршированих стравах.
Незвичайний смак виноградного листя найбільш виграшно розкривається в поєднанні з жирним м'ясом (бараниною) і копченощостями, але найніжніші листя винограду можна додавати в солодкий плав із сухофруктами та медом. Трохи менш поширені поєднання виноградного листя з квасолею, нутом (турецьким горохом) і сочевицею. Листя винограду за будь-якої термічної обробки виграють у смаку: вони вбирають аромат навколишніх продуктів і надають їм відтінок свого свіжого смаку. Без термічної обробки виноградне листя використовують тільки для засолювання овочів і дуже рідко подають їх як самостійну зелень. Для цієї мети використовуються тільки наймолодші та ніжні листочки. Листя винограду не використовуються в салатах.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Греція |
- Ціна: 338 ₴