Продавець Магазин Грецьких продуктів "ГРЕКА" розвиває свій бізнес на Prom.ua 12 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
1019 відгуків
+380 (97) 302-79-97
+380 (50) 249-57-78
+380 (73) 859-49-68
+380 (73) 063-76-77
Магазин Грецьких продуктів "ГРЕКА"
Кошик

Рецина 1,5 л

877 ₴

  • В наявності
Рецина 1,5 л
Рецина 1,5 лВ наявності
877 ₴
+380 (97) 302-79-97
Киевстар
  • +380 (50) 249-57-78
    МТС
  • +380 (73) 859-49-68
    Лайф / Viber
  • +380 (73) 063-76-77
    Viber- Греция
+380 (97) 302-79-97
Киевстар
  • +380 (50) 249-57-78
    МТС
  • +380 (73) 859-49-68
    Лайф / Viber
  • +380 (73) 063-76-77
    Viber- Греция
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

РЕТИНА (від греч. «ретина» — «смола»), перебродилася з додаванням соснової смоли біле виноградне вино.

У Ланталі, в грецькомуневазі, де є один з центрів виробництва рецини, кажуть, що Діоніс, прямуючи з Фракії в Афіни, ненадовго затримався під Салоніками та під час цієї зупинкиніс секретом смоляного вина.

Греки сховище вино в амфорах. Для герметичності вони закривали їх сосновими пробками та заливали смолою. У широких відкритих судинах на поверхню наливали суміш олії та смоли. Амфори з вином, призначені для тривалого перевезення, покривали смолою зсередини. Практично й добавка смоли безпосередньо в вино, причому не тільки в Греції, а й у всьому Середземномор'ї.

Процес додавання смоли називається рецинуванням. У наш час застосовується тільки смола алеппської пінії. До Другої світової війни добавка смоли доходила до 7% вагових. Зараз рецинування дозволено лише в Греції, добавка смоли не має перевищувати 10 г/л. Смолу додають тільки на стадії бродіння, потім фільтрують. Найкращі результати виходять у разі добавки смоли в кількості 5-15% від дозволеного максимуму, щоб її аромат не забивав винний букет.

Рецина — завжди сухе біле вино міцністю 11,5% об. віком не більш ніж 1-2 роки. Найкращою якістю мають найсвітліші вина.

Роблять рецину по всій Греції, крім більшості островів. Найвідоміші виробники — Камбас, Куртакіс, Метакса, проте велика частина рецини виробляється в дрібних виноробних господарствах. Експортень за межі Греції рецина стала тільки в останні 15-20 років.

П'ють рецину охолодженою до 7-9 °C. Подають її в традиційних високих циліндричних мідних кухлях об'ємом 0,25, 0,5, 1 л. Навіть великі кількості рецини не викликають сильного сп'яніння й не дають важкого похмілля. Якщо людина п'є рецину вперше, її різкість і гострота може спочатку здатися неприємною, але здебільшого споживач входить у смак і п'є смоляне вино із задоволенням.

Трояндове вино зі смолою виробляється в набагато меншій кількості та називається кокінелі. Основний виробник — Камбас, кооператив у Фесалії, в околицях Лариси.

Читати повністю:http://www.km.ru/kukhnya/encilopedia/retsina

Характеристики
Основні
Рік врожаю2011
ТипТихе
СолодкістьСухе
Витримка спиртного напою1 років
ФасовкаПляшка
Країна виробникГреція
Об`єм1.5 л
Фортеця11 %
Колір винаБіле
Інформація для замовлення
  • Ціна: 877 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner