Кардамон — одна з найдорожчих і найцінніших прянощів у світі. Має насичений, щільний, запашний аромат із нотками евкаліпта та камфари.
Насіння кардамону багате на ефірні олії, вітаміни груп А і В, а також лідирує серед прянощів за вмістом цинку, кальцію, фосфору, натрію.
Застосування:
Кардамон використовують у приготуванні супів, страв із бобових, м'яса, риби та тушкованих овочів. Додають у маринади та соуси. Кладуть у випічку та напої, як-от пунш і глінтвейн.
Один із найвідоміших напоїв на Близькому Сході — кава з кардамоном, приготована в турці. Кардамон не тільки надає напою особливий, пряний, оксамитовий відтінок у смаку й ароматі, але й знижує агресивну дію кофеїну на серцево-судинну систему.
Можливо, тому кава така популярна в країнах із високим споживанням кави.
Вага: 5г
- Ціна: Ціну уточнюйте