Кунжутна паста Тахіні, тхіна. 300 грамів
Головним інгредієнтом і основою пасти тахіні є мелені кунжутне насіння. У неї також додають лимонний сік, оливкова олія, червоний перець, мелене насіння куміну, петрушку та часник.
Властивості та походження:
Рецепт приготування пасти тахіні був відкритий і розвивався в Середньому Сході. В ізраїльські цю пасту заведено називати «тхіна». Трапляються також й інші назви цієї приправи — тахіна, тхіна, сезамівська паста.
Застосування:
Паста тахіні додається до різних страв. Гарний смак набуває смажене та запечене м'ясо, приправлене тахіні. Цю густу пасту додають до традиційних арабських страв: хумусу (закуска з нутового пюре) і фалафелю (фритовані кульки з бобів і квасолі). Суміш тахіні застосовують також як основу у разі приготування соусів для салатів. У кухнях Греції та Кіпру готують кипрські тістечка «тахіно-піта» з пастою тахіні, це страва особливо популярна під час Великого посту. Тахінна маса є інгредієнтом різних східних солодощів. Її використовують під час приготування халви. Часто пасту тахіні подають до столу з хлібом або вихованою як самостійну закуску або використовують як підливку.
Поради шеф-кухаря:
Гарний смак отримують різні страви з квасолі та інших бобових культур, приправлені пастою тахіні.
Готовим Хумус:
Інформація для замовлення
- Ціна: Ціну уточнюйте