Чай гірський, грецькі.
Грецький гірський чай — це напій із завареного листя й квіток рослини родузалізниця (лат. Sideritis). По-грецічно він називається τσαϊ του βουνού.
Рослина з оксамитовим стебелом і «крою» біло-жовтих дзвіночків, що люиться переважно серед каменів. Знаменито своїми цілющими властивостями — має протипухлинну, протизапальну й антибактеріальну дію. Є незамінними ліками під час застуди та сприяє швидкому очищенню організму від шлаків. Використовується як легкий жарознижувальний і заспокійливий засіб. Усе тому, що в траві містяться високі концентрації флавоноїдів і танінів, саме так пояснюють вчені чарівні властивості рослини.
Гірський чай — найсильніший імуностимулятор, який дає організму справлятися з хворобою якнайшвидше. Тривале вживання напою — гарантія довголіття. Згідно з легендою, поранених у Троянській війні відпалювали еліксиром із залізниці. алієнтовно, що ця трава здатна впливати на рани отримані від заліза, та й названа вона завдяки цій властивості.
Що ж, грікам, мабуть, пощастило, а як же ми? Не сумніть. У нас це диво росте в Криму, осіму та називається залізниця кримська (Sideritis taurica). Знайти її можна в деяких гірських і горбистих регіонах, на кам'янистих степових схилах. Багато її в передгір'ях Чатир-Дага та на горі Клементьова під Коктебелем.
Спосіб заварювання досить простий: 15 г сушеного листя й квіток заливають літром води, що кипить, та настоювати приблизно 10 хвилин. Можна додати в чай мед або лимон. Греки подають гірський чай зазвичай із чорними оливками, сиром фету та хрустким хлібом. За смаком напій схожий на наш Іван — чай
Інформація для замовлення
- Ціна: Ціну уточнюйте