Продавець Магазин Грецьких продуктів "ГРЕКА" розвиває свій бізнес на Prom.ua 12 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
984 відгуків
+380 (97) 302-79-97
+380 (50) 249-57-78
+380 (73) 859-49-68
+380 (73) 063-76-77
Магазин Грецьких продуктів "ГРЕКА"
Кошик
ОРГАНИК

Меліса органічна 20г

68 

Мінімальна сума замовлення на сайті — 250 грн

  • В наявності
Меліса органічна 20г
Меліса органічна 20гВ наявності
68 
+380 (97) 302-79-97
Киевстар
  • +380 (50) 249-57-78
    МТС
  • +380 (73) 859-49-68
    Лайф / Viber
  • +380 (73) 063-76-77
    Viber- Греция
+380 (97) 302-79-97
Киевстар
  • +380 (50) 249-57-78
    МТС
  • +380 (73) 859-49-68
    Лайф / Viber
  • +380 (73) 063-76-77
    Viber- Греция
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Меліса - назва рослини із сімейства Ясноткових. У народі меліса називають також бджолиної м'ятою, лимонною травою або лимонною м'ятою.

Меліса органічна.

Меліса має ніжний освіжаючий смак і лимонним ароматом. Свіжі та сушені листя меліси — незамінна пряність для приготування багатьох страв. Їх кладуть у свіжому вигляді, дрібно порізавши, літні салати, які при цьому стають не тільки приємними і ароматними на смак, але і більш корисними. Сушену зелень меліси додають як самостійно, так і в комбінації з іншими травами в овочеві, м'ясні і рибні салати взимку, а також в омлети і страви з рису.

Меліса як прянощі добре поєднується з дичиною, телятиною, свининою, бараниною, рибою, грибними стравами.

Свіже листя меліси додають при приготуванні соусів, овочів, супів всіх видів (фруктових, горохових, картопляні, грибні). Багато люблять додавати мелісу в молоко, щоб воно краще пахло, у тертий сир. Мелісу сушать і заварюють як чай, а також додають в компоти і узвари, ароматизують нею домашні кваси. Свіжими листям меліси покращують смак пива, домашнього вина.

Як пряність меліса використовується в домашньому консервуванні при солінні помідорів, огірків — надає їм міцність, покращує аромат. Порошок сушеної меліси додають при засолюванні капусти.

У харчовій промисловості мелісу використовують для аромату чаю і оцту, ароматизації лікерів та настоянок.

Меліса має ніжний, освіжаючий лимонним ароматом. Ефірне масло рослини високо цінується в парфумерній промисловості. У багатьох країнах його використовують у бджільництві.

Медичне застосування:

У народі мелісі давали часто інші назви, які вказували на її лікувальну дію: серцева трава, «втіха серця» — з-за її заспокійливої дії; жіноча трава, так як її застосовували в разі порушення менструацій, скарг при вагітності та істеричних припадках, властивих в основному жінкам.

Першими оцінили переваги меліси араби: вони використовували цю траву при лікуванні епілепсії, душевних хвороб, апоплексії, апатії і меланхолії, а також включали її в свої «еліксири життя».

Меліса була важливим компонентом середньовічних зміцнювальних засобів, її використовували для зміцнення серця і піднесення духу. У Франції листя меліси додавали в спеціальні пиріжки, які давали жінкам під час пологів для підкріплення сил і кращого відділення дитячого місця.

У Болгарії трава меліси лікарської використовується як спазмолітичну, болезаспокійливу, заспокійливу нервову систему, збуджує апетит, полегшує коліки, викликані затримкою газів і протиблювотний засіб. Рекомендується при нервової слабкості, мігрені, безсонні, підвищеної статевої збудливості, хворобливих менструаціях, шкірних висипах. Зовнішньо застосовується настій для припарок і компресів при фурункулах і для полоскання при запаленні ясен.

За даними французьких фахівців, меліса лікарська має антиспазматичну, заспокійливим, зміцнює серцевий м'яз, ракозаживляющим, стимулює центральну нервову систему властивостями. Крім того, меліса має сприятливий вплив на шлунок, на головний мозок, особливо при нервових спазмах, запаморочення і шум у вухах. Ця рослина є основою для чаю. Застосовується у вигляді инфуза 25-50 г на 1000 мл окропу, по 200 мл 3-4 рази на день.

У монографії австрійського вченого Neuthaler (1964) в розділі «Трав'яна аптека» меліса лікарська рекомендується для домашньої аптечки у вигляді свіжоприготованого настою. За спостереженнями автора, меліса регулює роботу шлунково-кишкового тракту, особливо при здутті кишечника, і має заспокійливу властивістю.

У Польщі меліса лікарська широко застосовується як седативний засіб і як аналог кореня валеріани.

Листя меліси лікарської оффицинальны в більшості країн світу, а верхівки рослини — тільки в Італії (Клан).

У народній медицині меліса лікарська використовується як противо-судорожне, болезаспокійливий і серцевий засіб. Настій листя і верхівок пагонів з квітками приймають при поганому травленні, задишці, астмі, різних невралгіях, безсонні, недокрів'ї, хворобливих менструаціях, як проносне і потогінний засіб.

На Україні мелісу використовують при жіночих хворобах, чому і називають її там «маточником».

В народній медицині Середньої Азії відвар листя застосовується при недокрів'ї, порушення травлення, для зміцнення нервової системи і поліпшення роботи серця і як сечогінний засіб; настій — при серцебитті, істеричних припадках, запамороченні, затримці менструації, подагрі, болях у шлунку.

Ібн-Сіна вживав рослина як засіб, що поліпшує роботу серця і сприяє травленню.

У «Каноні лікарської науки» Авіценна писав, що меліса лікарська «бадьорить і зміцнює серце, припиняє перебої, допомагає при закупорках мозку та усуває поганий запах з рота». Лікарі рекомендують її для зміцнення серцевого м'яза. У сердечників, брали її настої, припиняються напади тахікардії.

 

Вміст корисних речовин:

 

Меліса містить 0,1-0,3% ефірної олії, основними компонентами якого є цитронелаль, гераніол, цитраль, цитррнеллол, ліналоол, дубильні речовини (зокрема, розмаринова кислота), гіркоти, хлорогеновые і кавові кислоти, флавоноїди, слизу і смоли. Деякі господарства, які займаються селекцією, можуть кількість ефірних масел збільшити до 0,8%. Крім того, в листі меліси знаходяться каротин (7 мг%), вітамін С (150 мг%).

У складі ефірної олії присутні цитраль (60%), цитронелаль, мірцен, гераніол, ліналоол, цинеол. У листі меліси знаходяться каротин (7 мг%), вітамін С (150 мг%).

 

Поради шеф-кухаря:

 

Меліса — дуже ніжна пряність, швидко втрачає свій аромат, тому використовувати її слід в самому кінці приготування за 1-3 хвилини, а найкраще додавати до готових страв.

Меліса (особливо в компанії з естрагоном) додасть тонку пікантну ноту і звареною на пару овочів, і печених яблук.

Практично в будь-яку страву, де використовується лиминный сік, непогано покласти кілька листочків меліси.

Характеристики
Основні
Країна виробникГреція
Інформація для замовлення
  • Ціна: 68 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner