Халва кунжутна македонська з мигдалем, у шоколаді Haitoglou 400
Ціну уточнюйте
Мінімальна сума замовлення на сайті — 250 грн
- В наявності
Македонська халва з суцільним смаженим мигдалем, залита темним шоколадом від сімейної компанії Haitoglou — традиційна гречана солодкість, приготована за класичним рецептом із натурального кунжутного насіння високої якості без консервантів, штучних добавок і ароматизаторів. Вирізняється помірно солодким, вишуканим смаком із тонкою приємною гіркуватістю й мигдальними нотками натурального горіха, ніжною розсипчастою текстурою і високою поживною цінністю. Прекрасно поєднується з кавою, чаєм і ванільним морозивом, а також підходить для приготування домашньої випічки, у Греції часто тахіну халву додають у пироги та печива.
Халва — солодкість із дуже давньою історією. Перву халву готували на Сході з фініків і молока та називалася вона «хал», що означає «солодкий». Згодом рецепт змінювався, у якийсь момент із нього зник молоко, але з'явилися борошно, виноградний сироп, різноманітні насіння та горіхи.
Грецька битва халву принесли під час Другої рейх-турецької війни Бегеліт із знищеного стародавнього міста Смірни. Облаштовуючи невеликі бакалії прямо в Холодирах, люди забезпечували собі на життя виготовленням і продажем солодкості. Нове ласощі довелося до душі грікам, ставши пришвидшенням національним продуктом.
Оскільки основним місцем поселення жителями була Македонія, то й халва дістала назву македонський. Але досі в Греції можна почути й стару назву цього десерту — «бакалейна халва».
Головний інгредієнт македонської халви — тахіні — особливо приготоване кунжутне насіння. Насамперед його замочують у соняшниковій воді, після набухання промивають, обсмажують і подрібнюють для отримання кунжутної пасти (тахіні). Класична халва готується з тахіні та карамелізованого сиропу з додаванням шоколаду або горіхів, наприклад, мигдалю, арахісу або фундука.
Згодом грецькі кондитери стали урізноманітнити смак улюбленого продукту, додаючи в нього фрукти, ягоди, мед.
Халва — ласощі не тільки смачні, але й корисні, що зумовлено високою поживною цінністю подрібненого кунжуту.
Омега 3 жирна кислота, що міститься в кунжуті, активно бореться зі шкідливим холестерином. Високий вміст кальцію підтримує здоров'я зубів і кісток, перешкоджає артрозу та остеопорозу, а цинк, залізо, мідь і селен слугують загальному імунітету, допомагають боротися із синдромом хронічної втоми та стресу. Цінна кунжутна халва та вітамінним комплексом, її багатство — це вітаміни Е, C і вітаміни групи B.
Вживання тахіної халви знижує рівень "поганого" холестерину та запобігає серцево-судинним захворюванням. Кунжут містить багато антиоксидантів, які нейтралізують вільні радикали та захищають від розвитку нейродегенеративних захворювань, як-от деменція та хвороба Альцгеймера. Посилюють цей ефект дві активні речовини — сезамін і сезамол.
Чашка кави зі шматочком тахіної халви дарує заряд бадьорості та гарного настрою.
Посний продукт
Без ГМО
Без глютену
Склад: тахіні (подрібне насіння кунжуту), сироп глюкози-фруктози, мигдаль 7%, пальмова олія, екстракт мильного кореня, ваніль, шоколад
Енергетична цінність на 100 г: 550 кКал/2291 кДж
Харчова цінність на 100 г: жири — 34,3 г (з них насичені — 6,3 г, мононенасичені — 14,9 г, поліненасичені — 11,7 г), вуглеводи — 42,9 (з них цукру — 35,5 г), білки — 14,6 г, клітковина — 5,7 г
Вага: 400 г
Паковання: герметичний пластиковий лоток у картонній коробці
Бренд: Haitoglou
Країна-виробник: Греція
- Ціна: Ціну уточнюйте