Куркума — одна з найпопулярніших східних прянощів, відома понад 2000 років. Грецька пряність потрапила наприкінці I століття й звідти почалася по всій Європі під назвою «жовтий імбир». Так її охрестили драма за зовнішня та частково смакова схожість.
Сьогодні куркума застосовується як приправа, як харчова барвник і як медичний засіб.
В індійській та середньоазійській кухні куркума обов'язковий компонент багатьох пряних сумішей, без неї немислимі страви з рису. У європейській гастрономічній культурі приготувалася практика додавати куркуму до м'ясних, яєчних страв, соусів. Невелику кількість куркуми добре додавати у випічку, сири, олію, гірчицю, майонез і маринад для додання гарного, апетитного жовтого кольору та продовження терміну зберігання.
Подрібнений корінь куркуми багатий на вітаміни В, С, Е, калієм, магнієм, фосфором, залізом, натрієм, марганцем, цинком і селеном. Головною ж цінною речовиною кореня є куркумін, що відповідає за його потужне антибактеріальна, антисептична та протизапальна дія.
Натуральний, органічний продукт.
Вага: 100 г
Інформація для замовлення
- Ціна: Ціну уточнюйте